02-10-2026, 17:25
CS2 Sunucuya Metamod:Source + CounterStrikeSharp Kurulumu (Adım Adım)#1
CS2 Eklenti Altyapısı Kurulumu
Metamod:Source 2.x + CounterStrikeSharp (CSSharp)
Metamod:Source 2.x + CounterStrikeSharp (CSSharp)
CS2'de eklentilerin neredeyse tamamı CounterStrikeSharp (C#) ile yazılır ve Metamod:Source üzerinde çalışır. Bu bölümdeki eklentilerin hepsi için önce bu ikisini kurmanız gerekir.
1) Metamod:Source 2.x
- İndirin: sourcemm.net — 2.0 dev sürümü, işletim sisteminize göre (Windows / Linux).
- Arşivi sunucunuzun game/csgo/ klasörüne açın (addons/metamod klasörü oluşur).
- game/csgo/gameinfo.gi dosyasını açın. SearchPaths bölümünde Game_LowViolence csgo_lv satırının hemen altına şunu ekleyin:
KODGame csgo/addons/metamod - Sunucuyu başlatın, konsola meta list yazın. Metamod sürümü görünüyorsa kurulum tamam.
2) CounterStrikeSharp
- İndirin: github.com/roflmuffin/CounterStrikeSharp/releases — ilk kurulumda counterstrikesharp-with-runtime (Windows veya Linux) dosyasını seçin (.NET çalışma ortamı içindedir).
- Arşivdeki addons klasörünü game/csgo/ içine atın.
- Sunucuyu yeniden başlatın; konsolda meta list → CounterStrikeSharp görünmeli. css_plugins list ile yüklü eklentileri görürsünüz.
3) Eklenti kurma & admin ekleme
- Eklentiler: game/csgo/addons/counterstrikesharp/plugins/<EklentiAdı>/ klasörüne.
- Ayar dosyaları ilk açılışta otomatik oluşur: addons/counterstrikesharp/configs/plugins/<EklentiAdı>/
- Admin: addons/counterstrikesharp/configs/admins.json
KOD{ "HepOyuncu": { "identity": "76561198000000000", "flags": ["@css/root"] } }
identity = SteamID64 numaranız (steamid.io gibi sitelerden öğrenebilirsiniz).
En sık sorun: CS2 güncellemelerinde gameinfo.gi dosyası Valve tarafından yenilenir ve Metamod satırı silinir. Güncellemeden sonra eklentiler çalışmıyorsa önce bu satırı tekrar ekleyin. Gerekiyorsa Metamod ve CounterStrikeSharp'ın da yeni sürümünü kurun.
HepOyuncu.com — DDoS korumalı CS 1.6 · CS2 & CS:GO · TeamSpeak 3 sunucu kiralama